Hos Dækop betyder bæredygtighed noget!

Vi tager som virksomhed ansvar for den belastning vi pålægger miljøet og vi ønsker at støtte op om lokale virksomheder, sociale projekter og meget mere. Derfor har vi taget en lang række valg, for at forbedre vores bæredygtige profil og vi arbejder løbende på at blive bedre. Når vi siger at bæredygtighed er vigtigt for os – så mener vi det.

EMBALLAGE

Vi anvender som udgangspunkt 1 type forsendelseskasser til alle vores mindre produkter. Denne type forsendelseskasse er en nytænkende, innovativ emballage med smarte funktioner som justerbar højde der kan flekse til 2 forskellige niveauer samt automatisk bund. Dette betyder, at kasserne leveres fladt og ikke foldet ud, så de fylder meget lidt under transport. Ligeledes giver det mange anvendelsesmuligheder, således at vi ikke behøver have mange typer kasser på lager. Derudover skal kassen kun lukkes med tape på toppen, og er dermed et bæredygtigt alternativ til standard foldekassen, som lukkes med pakketape hele vejen rundt.

Det, at kassen har en justerbare højde betyder, at vi kan tilpasse webemballagen til præcis dine produkter, så vi kan minimere forbruget af kassefyld, og dermed minimere emballagespild. Derudover gør den fleksible højde, at kassen fylder mindre under transport til slutbrugeren, og dermed reducerer CO2-aftrykket.

Kasserne er produceret på lokal fabrik i Danmark, og er fremstillet af FSC®-certificeret pap i god og kraftig kvalitet. FSC mærket er vores sikkerhed for, at produktet er fremstillet af bæredygtigt træ fra kontrolleret skovbrug, hvor der er taget hensyn til dyre- og planteliv. Kassen er  påtrykt mærket FSC MIX, som betyder at kasserne består af minimum 70 % genbrugspap, og det resterende råmateriale stammer fra FSC controlled wood.

Vores bobbelkuverter er ligeledes produceret med FSC mix og kommer fra VP group som er en klimaneutral virksomhed. Uundgåelige emissioner kompenseres fuldt ud med internationalt anerkendte certifikater til reduktion af emissioner.

PAKKEFYLD

Vi forsøger så vidt muligt, at begrænse vores brug af pakkefyld ved alle forsendelse. Dog ønsker vi at beskytte dine produkter godt under transport, således at du trygt kan bestille hos os. 

Hos Dækop genbruger vi altid pakkefyld vi selv modtager, når vi får varer hjem. Dette formindsker vores indkøb af pakkemateriale betydeligt. Når vi alligevel bliver nød til at indkøbe pakkefyld, anvender vi typen Paper Friend. Dette er et miljøvenligt kassefyld i 100% genbrugspapir – helt uden plastik, eller andre kemikalier.


Vi støtter MiljøvenligPakning

Grundtanken med Miljøvenlig Pakning er, at samle virksomheder der deler samme omtanke for miljøet – og på samme tid sprede budskabet samt kendskabet til den indvirkning emballage har på jordens ressourcer.

 

PAKKETAPE

På alle vores udskårne produkter anvender vi miljøvenlig pakketape, når vi pakke. Pakketapen er produceret i imprægneret brunt papir med lim af naturgummi. Naturgummien er et naturligt klæbemiddel der kommer fra træerne. 

PAPIR

Som en del af vores papir koncept, har vi valgt en rigtig spændende og meget miljørigtig papirkvalitet under navnet NATUR. Serien af trykt på en papir 200 grams papir der kaldes Crush Corn. Crush er et miljøvenligt papir der fremstilles ved at erstatte op til 15% af træmasse med processresterne fra organiske produkter. Dette inkluderer biprodukter fra citrusfrugter, druer, kirsebær, lavendel, majs, oliven, kaffe, kiwifrugter, hasselnødder og mandler. Disse naturlige råvarer gemmes fra deponering og bruges til at fremstille dette karakteristiske og levende papir. Crush produceres og designes med kreativitet og respekt for miljøet – ved hjælp af en miljøvenlig fremstillingsproces, der er langt mere avanceret end standard genvindingsprocesser. Crush er FSC-certificeret, GMO-fri, indeholder 40% genanvendt affald og er produceret med EKOenergy, hvilket resulterer i en reduktion på 20% i kulstofaftryk.

LOKALE SAMARBEJDSPARTNERE

Når vi har produkter i vores sortiment vi ikke selv producere, anvender vi så vidt muligt, lokale samarbejdspartnere. Dette gør vi for dels at støtte op omkring lokal iværksætteri og erhvervsliv. Og dels for at mindske udgifter og miljøbelastning til fragt og transport.

BÆREDYGTIGE PRODUKTER

DKK 150
8 FARVER
8 FARVER
8 FARVER
8 FARVER
8 FARVER
8 FARVER
Flere størrelser og farver
Fra : DKK 13
Flere størrelser og farver
Fra : DKK 25
8 FARVER